Afval preventie 

 

"Wat er aan de voorkant niet in gaat, komt er aan de achterkant niet uit"

 

Afval blijft een groot probleem in onze huidige samenleving. Waar in het verleden afval werd gestort, hebben wij in Nederland jaren geleden de stap gezet naar afvalverbranding, met de  laatste jaren de focus op energieterugwinning. De meest optimale oplossing is recycling, hetzij  tot nieuwe primaire hetzij tot secundaire grondstof. Nederland behoort tot de koplopers in deze transitie van storten naar recyclen.

Wanneer je dieper inzoomt op de diverse afvalstromen, is het onze overtuiging dat een veel hoger rendement haalbaar is. Zowel bedrijven als huishoudens voeren nog veel afval gemengd af, hetgeen recycling in de weg staat. Daarnaast vindt binnen industriële bedrijven onnodige reiniging van onderdelen en/of oppervlakten plaats, met gemakkelijk te voorkomen afvalstromen tot gevolg. De volgende stap naar recycling en inzet als primaire grondstof is in een aantal gevallen al ingezet, maar hier staan we nog maar aan het begin van een nieuw tijdperk.

Waste2Profit Consultancy vindt voorkomen beter dan genezen. Door onze jarenlange ervaring in de markt, de opgebouwde kennis en ons netwerk aan specialisten, weten wij als geen ander waar de mogelijkheden voor uw reststromen liggen. Wij kennen de mogelijkheden en daarmee ook de onmogelijkheden. Wij hebben altijd een oplossing voor uw vraagstuk en voeren deze graag operationeel voer u uit.

In die gevallen dat een afvalstroom – nog – niet te voorkomen is, kunnen wij u, door de inzet van een breed netwerk van verwerkers, altijd de beste mogelijkheid voor verwerking aanbieden. Zowel milieutechnisch als financieel.

Bent u benieuwd naar uw verbeterpotentieel? Zowel milieutechnisch als financieel? Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.